Skip to content

Moja vízia Montessori centra

Čo je Montessori centrum?

Mojou víziou je, aby bola Monty krajina pre všetky deti, aj pre tie, ktoré si to nemôžu finačne dovoliť. Prostredníctvom projektov by som chcela vytvoriť špeciálne programy na podporu všetkých detí. Spišská Nová Ves si zaslúži alternatívu vo vzdelávaní a podporu rodičov v rôznych životných situáciách a ťažkostiach.

… preto som sa rozhodla v našom meste, v Spiškej Novej Vsi zriadiť montessori centrum, kde budú môcť prichádzať deti už od útleho veku. Som učiteľka 1. stupňa ZŠ, učila som 7 rokov na tradičnej základnej škole a 2 roky na súkromnej montessori škole. Počas praxe som vnímala, že potrebujeme k deťom pristupovať individuálne, vnímať ich ťažkosti. Zároveň robiť všetko preto, aby sa chceli učiť, poznávať, pretože je to ich prirodzená potreba. 

Maria Montessori, pedagogička a lekárka vytvorila systém vzdelávania, v ktorom poukazovala na individuálny potenciál každého dieťaťa a vytvorila pomôcky, ktoré tvoria pripravené prostredie pre rozvoj dieťaťa.V Monty krajine ponúkam podnetné prostredie s montessori pomôckami pre deti od 2 až 10 rokov, kde sú zachované montessori princípy: individuálny potenciál dieťaťa, samostatnosť, vlastné pracovné tempo, sloboda vs. disciplína a najmä skúmanie všetkými zmyslami. Školákom ponúkam systém kozmickej výchovy, ktorý vytvorila Maria Montessori. Zahŕňa veľké príbehy o vzniku vesmíru, Zeme, zvierat a rastlín, človeka, písma a čísel. Deti sa stávajú súčasťou týchto príbehov a kladú si otázky, na ktoré sami hľadajú odpovede prostredníctvom montessori pomôcok z oblasti biológie, zoológie, fyziky, chémie, geografie a histórie.

V Monty krajine má každé dieťa svoje miesto a teší sa z vlastného sebarozvoja. 

Montessori vzdelávanie

Montessori vzdelávanie rozvíja samostatnosť, sebadôveru a lásku k učeniu v prirodzenom a podporujúcom prostredí. Tento jedinečný prístup podporuje kreativitu, sociálne a emocionálne zručnosti a vedie k akademickému úspechu. Pripojte sa k nám v Montessori centre a povzbudzujte prirodzenú zvedavosť a potenciál vášho dieťaťa.